Sportopleiding gericht op ouderen

Wat is dit?

Fontys sporthogescholen biedt een opleiding aan die speciaal opleidt om sport en bewegen te stimuleren/doceren bij 50+’ers. Bewegen is natuurlijk belangrijk voor iedereen, maar het is ook bewezen dat bewegen kwaaltjes tegen gaat en ouderen lichamelijk en geestelijk langer jong houdt. Sporten is voor deze doelgroep erg belangrijk, en hier speelt Fontys op in door een opleiding aan te bieden die hierop aansluit.
De opleiding wordt aangeboden als:
– MBO niveau 4; coördinator sport en bewegen 50 plus.
– MBO niveau 3; sport en beweegleider 50 plus.
De doelen van de opleiding zijn;
– Bevorderen van fitheid en gezondheid
– Behoud van mobiliteit
– Tegengaan van beperkingen ouderdomsmotoriek en voorkomen van sociaal isolement.

Waarom is dit cool?

Zoals we ook al tijdens het gastcollege te horen hebben gekregen, en vaak lezen in de kranten of horen op het journaal is dat de 50+ ers een hele grote groep vormen binnen onze samenleving. De vergrijzing neemt een grote vorm aan en in de toekomst zullen er dus veel ouderen zijn. Zij hebben behoefte aan beweging om verschillende redenen, bijvoorbeeld om gezond en fit te blijven, om sociale contacten te behouden, het tegen gaan van kwaaltjes etc.
Deze opleiding heeft daarom zeker toekomstpotentieel, want dit wordt binnenkort een doelgroep waar veel werk in is te vinden als bewegingsleider. Het is dus als student aantrekkelijk om deze opleiding te gaan volgen, omdat hier in de toekomst zeker vraag naar zal zijn.

http://www.fontys.nl/…/sport.en.bewegen.plus.130867.htm

Leave a comment